top of page

Tourer Sportsvagina

Drag-esiintyjä

Pyörätuolin kanssa on kiivetty House of Auerin lavalle, kuin legendaariselle Lavaklubinkin lavalle. Esteellisyys, vammaisuus ja omat kokemukset yhteiskunnan saavutettavuudesta tuotuna dragin kautta katsojille pohdittavaksi eivät jätä arvailujen varaan mitään. Usein Tourer Sportsvaginan yleisö ei tiedä uskaltaako sittenkään nauraa esityksen vitseille? 


Drag ei ole vain kyvykkäiden kehojen etuoikeus. Tourer Sportsvagina tuo DiDaan esityksen, joka on saanut alkunsa tositapahtumasta, itseään saavutettavaksi kuvailevan paikan kanssa käydystä dialogista, sen asenteista vammaisuutta ja saavutettavuutta kohtaan. 


Esteettömyys ei ole vain hyvä tavoite, mitä kohti pyrkiä. Drag ei ole vain taidemuoto, vaan myös ääni kaikille sanomattomille sanoille, joiden pitää tulla sanotuiksi, kuulluiksi ja nähdyiksi. 


Tourer Sportsvagina on 4 vuotta sitten syntynyt hahmo, jonka takana on pyörätuolia käyttävä, arjessaan vammaispalveluita tarvitseva henkilö. Arjessa tapahtuva ableismi ja ei omasta vammaisuudesta johtuva esteellisyys on yksi suurimpia inspiraation lähteitä ja niiden käsittely drag-taiteen muodossa auttaa käsittelemään kaikkia niitä kummallisimpia tapauksia mitä eteen tulee. 

Tourer Sportsvagina
bottom of page